Leasingul a crescut cu 67% la 9 luni

Piata de leasing a consemnat in primele noua luni o valoare a bunurilor finantate de 2,33 miliarde euro, in crestere cu 67% fata de aceeasi perioada a anului trecut, potrivit unui studiu al Asociatiei de Leasing si Servicii Financiare Nebancare.

Companiile subsidiare bancilor au avut o cota de piata cumulata de 61,5%, iar firmele de leasing detinute de producatori sau dealeri auto au avut o pondere de 24,8%. Societatile de leasing independente au finantat 13,7% din valoare totala a bunurilor.

Autovehiculele continua sa detina cea mai mare pondere in structura achizitiilor in leasing, cu peste trei sferturi din total (76%), in timp ce leasingul pentru echipamente industriale reprezinta circa o cincime (19,9%), iar leasingul imobiliar putin peste 4%.

Finantarea sectorului imobiliar este dominata de segmentul cladirilor industriale si comerciale, cu o pondere de 77%, in timp ce spatiile de birouri reprezinta 14%. Restul de 9% revine sectorului rezidential si blocurilor destinate apartamentelor.

Companiile au atras cea mai mare parte din totalul finantarilor (87%), urmat de segmentul pesoanelor fizice (11%) si de sectorul public (2%).

Sursa: Mediafax

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.