ANOFM are 67 de proiecte scrise pentru contractarea de bani UE

Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM) a pregatit, prin agentiile judetene, 67 de proiecte cu care va participa la licitatia pentru contractarea de fonduri europene pentru dezvoltarea resurselor umane.

Potrivit lui Silviu Bian, presedintele ANOFM, fiecare agentie judeteana de ocupare a fortei de munca are pregatit cel putin un proiect cu care va participa la licitatia pentru finantari din Fondul Social European (FSE), bani destinati dezvoltarii resurselor umane.

Prin finantarile cu bani de la UE, ANOFM are in vedere organizarea de cursuri de formare si de recalificare, consilierea si medierea pe piata muncii. Agentia va deschide in fiecare regiune si birouri dotate cu calculatoare si legate la internet, unde cei in cautarea unui loc de munca pot accesa intreaga retea de locuri de munca vacante din tara si din Europa.

Romania va primi, incepand cu 2007, trei miliarde si jumatate de euro de la Uniunea Europeana, pentru pregatirea fortei de munca. Banii provin din Fondul Social European (FSE) si vor fi administrati de catre Autoritatea de Management pentru Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane.

Fondurile pot fi accesate de organizatii economice sau non-profit, care sa furnizeze servicii de dezvoltare a resurselor umane. Acestea pot depune cereri de finantare fie ca solicitanti individuali, fie in consortii. De asemenea, fondurile mai pot fi accesate de catre licee, universitati, furnizori de formare profesionala acreditati, centre si institute de cercetare, structuri si agentii in coordonarea sau subordinea Ministerului Educatiei, intreprinderi, asociatii sindicale si organizatii patronale, autoritati locale, asociatii profesionale, camere de comert si industrie.

Cei interesati sa contracteze aceste fonduri pentru pregatirea profesionala, vor primi doar 85% din suma solicitata, restul de 15 procente fiind contributie proprie.

Sursa: Wall Street

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.