Fonduri structurale de 17,317 miliarde de euro pentru Romania

Parlamentul European a aprobat, la Strasbourg, Pachetul financiar pentru Fondurile Structurale in perioada 2007-2013, prin adoptarea a cinci rapoarte, care stabilesc obiectivele, resursele financiare disponibile si criteriile de alocare a lor intr-o Uniune extinsa.

Dupa intrarea Romaniei la UE, aceasta va primi 17, 317 miliarde euro prin bugetul fondurilor structurale pentru perioada 2007-2013, adoptat de Parlamentul European.

Romaniei i-au fost alocate 5,769 miliarde de euro din fondul de coeziune, 11,143 miliarde de euro din fondul de convergenta si 404 milioane euro pentru indeplinirea obiectivului de cooperare teritoriala europeana.

308 miliarde de euro, adica 35,7% din bugetul total al Uniunii, vor fi disponibile pentru Romania incepand cu 1 ianuarie 2007.

Fondurile structurale si Fondul de coeziune sunt parte a politicii structurale comunitare, care urmareste reducerea decalajelor de dezvoltare a diferitelor regiuni precum si dintre cele ale statelor membre ale Uniunii Europene.

Parlamentul a mai adoptat un raport care aproba pozitia comuna a Consiliului privind regulamentul Fondul Social European (FSE) pentru perioada 2007-2013.

Parlamentul a urmarit consolidarea luptei impotriva izolarii sociale, nediscriminarea si egalitatea de gen, integrarea persoanelor cu disabilitati si a persoanelor inactive, in special a tinerilor someri o perioada mare de timp.

Regulamentul FSE pentru 2007-2013 prevede un cadru de interventie pe teritoriul UE si stabileste tipul activitatilor care pot fi finantate prin FSE. Fondul Social European este un instrument financiar major in cadrul politicii sociale Europene.

Sursa: Info Europa.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.