BCR Leasing IFN – a continuat trendul ascendent de dezvoltare

BCR Leasing IFN si-a continuat trendul ascendent de dezvoltare, in 2006 finantand un volum total al bunurilor de circa 295 milioane EUR, corespunzator unei valori totale a contractelor de peste 355 milioane EUR.

In raport cu realizarile anului precedent, rezultatele inregistrate reflecta un ritm de crestere cu circa 50% a vanzarilor companiei, mult superior ritmului mediu inregistrat anul trecut de marile companii de leasing ce activeaza pe piata de specialitate din Romania.

Atingerea obiectivelor de volum si calitate stabilite prin strategia companiei, s-a realizat mai ales prin diversificarea portofoliului de servicii de leasing si urmarirea tendintelor cererii pietei.

Compania a avut in vedere necesitatile de dezvoltare ale intreprinzatorilor locali, care reprezinta cca. 85% din clientii BCR Leasing IFN. Finantarile au fost directionate cu precadere in comert (37%), transporturi (21%), servicii (17%), constructii (7,2%) si, in procente mai mici, catre urmatoarele industrii: prelucrare lemn, industrie alimentara, constructii de masini, industria extractiva, metalurgica si siderurgica, industria chimica si sectorul energetic.

In acelasi timp, BCR Leasing IFN s-a orientat spre cele mai dinamice segmente ale pietei de leasing – leasingul imobiliar si cel de echipamente. Ca urmare, leasingul pentru echipamente/utilaje si imobiliar si-a marit ponderea in total portofoliu, de la 18% in 2005 la un nivel de peste 27% in 2006. Aceasta crestere semnificativa s-a datorat, in primul rand, crearii unor produse specifice de finantare a fiecarei industrii, intrarii pe noi segmente de activitate.

Sursa: Redactie Finantare.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.