40.000 de euro pentru tinerii care se muta in mediul rural

Ministerul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale (MAPDR) acorda un sprijin financiar de pana la 40.000 de euro tinerilor care doresc sa se instaleze in mediul rural si sa administreze o exploatatie agricola.

Pentru a accesa aceste fonduri, solicitantul nu trebuie sa depaseasca varsta de 40 de ani si trebuie sa faca dovada ca este pentru prima data cand administreaza o exploatatie agricola in mediul rural.
De asemenea, solicitantii sunt obligati sa prezinte un plan de afaceri, dar si sa demonstreze ca detin calificari profesionale suficiente in domeniul pentru care opteaza. Exista si posibilitatea ca femierul sa beneficieze de o perioada de maxim 36 de luni in care sa-si definitiveze pregatirea profesionala.

Solicitantii pot depune cererea la sediul Agentiei de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP), dar planul propriu-zis se primeste dupa ce Planul National Strategic de Dezvoltare Rurala este aprobat la Bruxelles.

Banii alocati pentru sustinerea tinerilor femieri provin de la Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurala (FEADR) si se pot accesa in cadrul masurii “Stabilirea tinerilor fermieri in mediul rural”.

Sursa: , Ministerul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.