1800 km de autostrada pana in 2013 din fonduri europene

Romania ar urma sa aiba pana in 2013, 1800 km de autostrada, in acest scop vor fi folosite fonduri europene, dar si de la bugetul de stat, precum si concesionarea lucrarilor catre firme de constructii.

Cei aproape 1800 de km de autostrazi ar urma sa fie construiti in proportie de 17% din fonduri europene, aproape 2 miliarde de euro, 51% de la buget – 6,5 miliarde de euro si prin concesiune 32% – 4,2 miliarde de euro.

Ministrul Transporturilor sustine ca pentru asa numitul coridor european IV, Nadlac – Arad – Timisoara – Deva – Sibiu – Bucuresti – Constanta, se vor folosi fonduri de la Bruxelles, acolo unde Comisia Europeana este de acord.

Pentru tronsonul Pitesti – Sibiu de exemplu, Comisia nu este de acord sa finanteze construirea autostrazii, din cauza traficului redus. Pentru acest tronson erau alocati 500 de milioane de euro.

Tronsonul Drajna – Fetesti are termen de finalizare decembrie 2007, iar tronsonul Cernavoda – Constanta 2010.

In privinta autostrazii Transilvania, construit de firma Bechtel tronsonul Ploiesti – Brasov ar urma sa fie terminat in 2013, iar cel dintre Brasov – Bors, tot in 2013.

Coridorul IX european, care face legatura intre Giurgiu – Bucuresti -Albita, asa numita autostrada Moldova, tronsonul Ploiesti – Focsani are termen de finalizare 2013, dar intre Focsani si Albita, nu se va construi autostrada, din cauza traficului redus.

Sursa: BBC

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.