Finantarea invatamantului rural a intrat la apa

Scolile iesene din mediul rural vor mai beneficia de finantare in cadrul Proiectului pentru invatamantul Rural (PIR) doar un singur an, aceasta in conditiile in care, initial, timpul de desfasurare a proiectului a fost anuntat pana in anul 2009.

Faptul ca timpul de desfasurare a programului a fost scurtat a fost anuntat inspectorilor scolari generali de catre reprezentantii Ministerului Educatiei si Cercetarii in cadrul unui bilant al PIR la care au participat reprezentantii locali ai invatamantului preuniversitar.

Granturi scolare, calificare sau recalificare a cadrelor didactice, dotari cu mobilier, alocare de carte scolara si materiale didactice sunt cateva din beneficiile proiectului pentru unitatile de invatamantul din judetul Iasi.

“Reusita acestui proiect consta in faptul ca finantarea s-a facut in functie de necesitatile plecate de la baza, de la firul ierbii, asa cum este folosita sintagma in sport. Reforma a plecat de jos in sus, au fost dotate scolile cu mobilier, carte scolara, materiale didactice, de asemenea profesorii au putut participa la cursuri de formare facute atat pentru calificati cat si pentru necalificati”, a declarat Camelia Gavrila, inspector general al Inspectoratului scolar Judetean (ISJ).

Concret, au fost 52 de unitati de invatamant din mediul rural care au beneficiat de granturi de aproximativ sapte mii de Euro pentru activitati extrascolare, iar peste 500 de cadre didactice au participat sau vor participa la cursuri de calificare sau recalificare.

De asemenea, toate scolile cu clasele V-VIII din mediul rural au primit carti in valoare aproximativa de 200 mii dolari, iar in luna aprilie urmeaza ca scolile care au clase primare sa primeasca pachete de carti. Alte peste 400 de scoli si locatii asteapta sosirea comenzilor de materiale didactice, iar aproximativ 90 de unitati de invatamant au fot deja dotate cu mobilier.

Sursa: Ziua de Iasi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.