ADR Sud-Est lanseaza Proiectul de infratire institutionala intre Regiunea Sicilia si Regiunea de Dezvoltare Sud-Est

Pe 22 februarie, la sediul Agentiei de Dezvoltare Regionala Sud-Est (ADR Sud-Est) se va desfasura intalnirea de lansare a Proiectului de infratire institutionala intre Regiunea Sicilia si Regiunea de Dezvoltare Sud-Est – PHARE RO2004/IB/SPP 02.

Scopul Proiectului PHARE RO2004/IB/SPP 02 TL il reprezinta dezvoltarea capacitatii institutionale, administrative, de planificare si coordonare a ADR Sud-Est, prin parteneriatul cu regiuni italiene, in contextul gestionarii Fondurilor Structurale.

Proiectul a inceput pe 8 decembrie 2006 si va fi implementat pe o durata de 8 luni avand o finantare din fonduri Phare de 150.000 Euro.

Obiectivul proiectului este pregatirea ADR Sud-Est cat si a potentialilor beneficiari ai Fondurilor Structurale pentru absorbtia acestor fonduri si pentru a face fata regulilor de dupa aderare.

Activitatile specifice se impart in doua mari categorii:

– pregatirea personalului ADR Sud-Est pentru a gestiona Fondurile Structurale – prin organizarea de seminarii privind regulamentele CE aplicate pentru 2007-2013;

– identificarea de proiecte regionale prioritare – prin seminarii adresate potentialilor beneficiari de la nivelul Regiunii de Dezvoltare Sud-Est, care vor putea sa dezvolte proiecte regionale integrate in cadrul Programului Operational Regional 2007-2013, pe toate componentele acestuia: transporturi, dezvoltarea competitivitatii economice, mediu, turism, dezvoltare si regenerare urbana.

Partenerii italieni din proiect vor asigura expertii in vederea sustinerii seminariilor de pregatire si a altor activitati din cadrul proiectului, iar ADR Sud-Est va contribui la organizarea si derularea activitatilor din cadrul Proiectului de infratire institutionala.

Sursa: Administratie Publica.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.