Fondurile UE nu au redus diferentele de dezvoltare intre zone in Polonia

Fondurile alocate Poloniei de catre Uniunea Europeana nu au reusit sa reduca diferentele de dezvoltare intre regiunile din aceasta tara, potrivit sefului departamentului pentru coordonarea politicilor structurale din cadrul ministerului polonez al Dezvoltarii Regionale, Piotr Zuber, care a prezentat experienta tarii sale intr-o conferinta organizata de World Trade Center Bucuresti.

Cei mari beneficiari ai fondurilor europene nu au fost regiunile sarace, ci marile orase, care au avut capacitatea de a pregati proiecte si a le cofinanta, a declarat Piotr Zuber, la conferinta pe tema dezvoltarii regionale si a initiativei locale.

Inainte de aderarea Romaniei si Bulgariei la UE, patru regiuni din Polonia din cele 16 eligibile pentru a primi asistenta financiara comunitara prin fondurile de coeziune figurau printre cele mai sarace din Europa.

La sfarsitul anului 2006, Polonia a absorbit 34 la suta din alocarea financiara UE pentru perioada 2004-2008, marile provocari in acest domeniu fiind proiectele majore de infrastructura.

Sursa: Agentia Rompres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.