MAPDR se reorganizeaza dupa tipicul european

Conform unei noi Hotarari a Executivului roman, Ministerul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale (MAPDR) se reorganizeaza, conform principiilor de functionare a politicii agricole comune a Uniunii Europene.

Structurile MAPDR vor fi organizate pe Piloni (I – politici de piata in agricultura si II dezvoltare rurala) si axe de finantare.

Domeniile de activitate ale MAPDR vor fi organizate astfel incat structurile din minister sa fie distribuite pe domenii, precum: politici agricole, dezvoltare rurala, administrarea padurilor si a resurselor naturale. Astfel, vor rezulta doua directii generale cu atributii de inspectii tehnice si control, aflate in subordinea directa a ministrului: Directia Generala de Inspectii Tehnice si Control si Directia Generala de Control Silvic si Cinegetic.

Cele 11 directii generale existente in prezent se reorganizeaza in patru directii simple si sase directii generale. Corpul de Control al ministrului agriculturii se va reuni cu Directia Generala de Inspectii si va rezulta Directia Generala de Inspectii tehnice si Control.

Activitatile de buget-finante, contabilitate si financiar, administrativ, investitii, achizitii si ajutoare de stat se organizeaza in subordinea unei nou infiintate Directii Generale buget-finante si fonduri europene. Noua Hotarare de Guvern nu prevede o extindere a competentelor, ci o reorganizare a structurilor din cadrul MAPDR.

Sursa: Redactie Finantare.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.