Programul Fabricat in Tara lui Andrei si-a desemnat cei 20 de finalisti

plan_afacere_startup.jpg

Tara lui AndreiPetrom a finalizat preselectia concursului Fabricat in Tara lui Andrei si a ales 20 de proiecte (din cei 512 concurenti inscrisi) care vor intra in faza finala de evaluare.

Finalistii vor beneficia de pregatire si consultanta din partea Fundatiei NESsT pentru a-si transforma ideile in planuri de afaceri si vor primi sprijin financiar in limita a 1.500 euro pentru a realiza cercetari locale in comunitatile vizate deproiectele lor.

“In etapa urmatoare, cei 20 de aplicanti selectati vor fi invitati sa participe la o serie de workshopuri sustinute de specialisti NESsT. Primul dintre ele va avea loc pe 4 aprilie, la Bucuresti, iar in cadrul acestuia participantii vor lucra la definitivarea ideii de afaceri si la studiul de prefezabilitate. Pana la sfarsitul acestui an, 10 afaceri sociale vor fi finantate de Petrom cu granturi in valoare totala de pana la 350.000 de euro, precizeaza un comunicat oficial remis de compania Petrom.

In luna noiembrie a acestui an, planurile de afaceri ale celor 20 de finalisti vor fi evaluate, iar juriul va alege cei 10 castigatori. Fiecare dintre acestia va primi finantare nerambursabila pentru initierea afacerii.

Cele 28 de comunitati pentru care s-au putut propune idei de afaceri sociale sunt: Merisani, Babana (judetul Arges); Zemes, Moinesti, Comanesti (judetul Bacau); Suplacu de Barcau, Abramut (judetul Bihor); Corbu (judetul Constanta); Moreni, Gura Ocnitei, Manesti, Selaru (judetul Dambovita); Independenta, Schela (judetul Galati); Clejani, Ghimpati, Bucsani (judetul Giurgiu); Bustuchin, Hurezani (judetul Gorj); Icoana (judetul Olt); Baicoi, Boldesti- Scaeni, Telega (judetul Prahova); Marca (judetul Salaj); Silistea, Poeni (judetul Teleorman); Gusoeni (judetul Valcea); Burcioaia (judetul Vrancea).

Sursa: TaraluiAndrei.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.