De la 1 martie, taranii pot depune cererile pentru banii europeni

Incepand cu 1 martie, circa 1,5 milioane de tarani sunt asteptati la birourile teritoriale ale Agentiei de Plati si Interventie in Agricultura pentru a-si depune cererile pentru subventia de la UE.

Perioada de depunere a cererilor este cuprinsa intre 1 martie si 15 mai, iar banii vor intra efectiv in conturile fermierilor in luna decembrie a acestui an.

Taranii care au mai mult de un hectar de teren agricol format din parcele de cel putin 0,3 hectare pot face cerere pentru a primi 50 euro/ha de la Uniunea Europeana, indiferent daca s-au inscris de anul trecut in Registrul Fermelor sau inca nu.

Pentru a cere subventia de la UE, taranii trebuie sa-si fi deschis in prealabil un cont bancar. Acesta trebuie trecut in cererea de subventie, alaturi de datele de identificare ale proprietarului si de suprafata inscrisa.

Cererea de subventie este unica atat pentru SAPS, cat si pentru CNDP (platile nationale). Daca fermierul face cerere numai pentru banii europeni nu trebuie sa declare ce vrea sa cultive si pe ce suprafete, insa daca vrea si subventii complementare din bugetul national aceste date trebuie declarate inca de acum. La depunerea cererii de subventie fermierul face si identificarea parcelelor sale pe ortofotoplan, primind si o harta pe care este identificata ferma.

Sursa: Adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.