MAPDR continua sa aloce sume pentru creditarea investitiilor in agricultura

Ministrul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale, Dan Motreanu, a aprobat alocarea sumelor din Fondul pentru creditarea investitiilor in agricultura, accesate si derulate in cadrul programului “Fermierul”. Sumele sunt alocate atat pentru creditarea proiectelor, finantate prin programul SAPARD, cat si a proiectelor de investitii directe care nu sunt eligibile in cadrul acestui program.

In cadrul Programului “Fermierul”, MAPDR a alocat pana in data de 02.03.2007, prin bancile si institutiile financiare selectate (BCR, BRD, BCC si CEC), suma de 224,1 milioane lei, aceasta fiind angajata prin conventiile de lucru incheiate cu respectivele banci.

Sumele sunt destinate creditarii proiectelor SAPARD, precum si pentru investitii directe in achizitionarea de masini si utilaje agricole, conform anexei nr. 2 ale Ordinului 100/2006 a ministrului Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale.

“MAPDR aloca zilnic, la solicitarea institutiilor financiare selectate, sume din Fondul angajat prin conventiile de lucru pentru creditarea proiectelor SAPARD, precum si a investitiilor directe care nu sunt eligibile in cadrul acestui program”, a declarat ministrul Dan Motreanu.

Prin aceste programe, MAPDR isi propune sa transforme un numar cat mai mare de gospodarii aflate in zona agriculturii de subzistenta, in ferme familiale cu caracter comercial. Programele mai au in vedere si masuri destinate imbunatatirii si modernizarii unitatilor agricole.

Sursa: Redactie Finantare.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.