Informatizarea APIA va creste absorbtia de fonduri europene

Agentia pentru Plati si Interventie in Agricultura (APIA) isi va dezvolta in acest an sistemul informatic prin introducere a unui software creat de SIVECO Romania in colaborare cu o companie poloneza din domeniu.

eAgriculture, programul informatic de la APIA va avea rolul de a gestiona, calcula si autoriza banii care se vor acorda fermierilor pentru fiecare parcela din cadrul Uniunii Europene si va gestiona cererile acestora pentru proiecte.

SIVECO Romania va dezvolta si implementa solutii IT performante in sectorul agricol prin Sistemul Integrat de Administratie si Control (IACS). Acesta va asigura compatibilitatea intre schemele nationale de sprijin pentru fermieri si intre schemele de sprijin ale Uniunii Europene.

Prin acest sistem de gestiune a documentelor si fluxurilor de lucru, Sivadoc 2010, SIVECO Romania ofera fermierilor posibilitatea de a invata din experienta fermierilor din celelalte tari ale Uniunii, cum au aplicat acestia pentru fondurile structurale, de ce documente au avut nevoie si cum se completeaza formularele pentru proiecte.

Sursa: Realitatea Romaneasca

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.