Prima sesiune de comunicari pentru depunerea de proiecte prin FADR

In perioada 1 martie – 15 aprilie va fi lansata prima sesiune de depunere de proiecte finantate prin Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurala (FADR), a declarat directorul Centrului Regional al Agentiei de Plati Timisoara, Liviu Picior.

Prima sesiune de comunicari pe aceasta tema a avut loc la Resita, deoarece, pe programul SAPARD, judetul Caras-Severin s-a situat pe primul loc in regiune in absorbtia fondurilor pe infrastructura: modernizari de drumuri, canalizari si alimentari cu apa.

Valoarea contributiei publice aferente celor 24 de proiecte depuse de judetul Caras-Severin se ridica la peste 60 milioane lei, din care s-au platit 91 la suta pentru proiectele contractate, restul fiind in derulare.

“Acest lucru arata, in Caras-Severin, o buna capacitate administrativa si o buna colaborare intre serviciile descentralizate, in comparatie cu Aradul, de exemplu, unde au fost depuse doar doua asemenea proiecte. Noi speram ca in Caras-Severin sa se repete acest lucru si pe FADR”, a subliniat Liviu Picior.

Prima sesiune de depunere de proiecte pe FADR cuprinde trei masuri, care se refera la beneficiari privati si unde cofinantarea este de 50 la suta, pentru modernizarea fermelor agricole, procesarea produselor alimentare in scopul cresterii valorii adaugate a produselor agricole si silvice, precum si pentru modernizarea si renovarea satelor, care se adreseaza in special colectivitatilor locale.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.