Seminar PEGAS Sisteme de Management – Oportunitati si provocari in domeniul Sistemelor de Management

Vineri 2 martie, peste 40 de organizatii din judetul Neamt au participat la seminarul pe tema sistemelor de management bazate pe standarde internationale, organizat de PEGAS Sisteme de Management la Piatra Neamt.

In cadrul seminarului au fost abordate modalitati de implementare a diferitelor sisteme de management si avantajele aduse de acestea din perspectiva integrarii in Uniunea Europeana.

Manifestarea vine sa prezinte pietei din Romania concepte, instrumente concrete si practici de succes privind folosirea sistemelor de management in obtinerea de avantaje competitive, oferind companiilor participante solutii concrete de a performa in noul context economic si legislativ al integrarii in UE.

Experti in domeniul sistemelor de management bazate pe standarde internationale au prezentat participantilor modalitatile de implementare si certificare a unor sisteme de management. Reprezentanti ai autoritatilor au prezentat, avantajele implementarii anumitor sisteme de management si beneficiile aduse de aceasta implemetare din perspectiva armonizarii legislatiei romanesti cu cea europeana.

Directorul de vanzari PEGAS Sisteme de Management Claudiu Aiftimiei, impreuna cu Directorul de Consultanta Sergiu Matei au subliniat in cadrul prezentarilor, eficienta implementarii unui sistem de management bazat pe standarde internationale prin intermediul programului complet de consultanta SYSTEMA, dezvoltat de specialistii PEGAS, care si-a dovedit eficacitatea pe parcursul a sute de proiecte de consultanta derulate de catre PEGAS Sisteme de Management.

Andrei Antohie Director Regional pentru Moldova in cadrul TUV Rheinland Romania a prezentat la randul sau rolul organismului de certificare si faptul ca procesul de certificare trebuie fie perceput ca si un parteneriat intre firma certificata si organismul de certificare si nu ca un simplu control al sistemului de management implementat.

Doamna Paulina Zaicescu director in cadrul Agentiei pentru Protectia Mediului Neamt, a scos in evidenta avantajele concrete pe care le ofera implementarea si certificarea unui sistem de management de mediu bazat pe standardul ISO 14000 in cadrul prezentarii sale cu titlul, Efectele pozitive ale implemetarii unui sistem de management de mediu din perspectiva legislatiei romanesti si europene.

Conform Agentiei pentru Protectia Mediului organizatiile trebuie sa fie din ce in ce mai preocupate sa atinga si sa demonstreze performantele de mediu, controland impactul propriilor activitati, produse sau servicii asupra mediului. Aceste aspecte se inscriu in contextul legislatiei din ce in ce mai stricte, al dezvoltarii politicilor economice si a altor masuri destinate sa incurajeze protectia mediului, a cresterii preocuparii organizatiilor privind problemele legate de mediu, inclusiv dezvoltarea durabila. Adoptarea si implementarea intr-un mod sistematic a unui ansamblu de tehnici pentru managementul de mediu in conformitate cu standardele ISO 14000 pot contribui la obtinerea unor rezultate optime in beneficiul organizatiei respective.

Evenimentul face parte dintr-un proiect care vizeaza popularizarea conceptului “SISTEM DE MANAGEMENT” si transformarea lui intr-o notiune mai accesibila. Seminarul se adreseaza tuturor celor care sunt interesati sa afle care sunt cele mai noi modele, practici si instrumente de conducere a afacerilor pornind de la standardele internationale in domeniul sistemelor de management. Urmatorul seminar este programat sa se desfasoare in luna aprilie la Bucuresti.

Subiecte prezentate:

– Sistemele de management – Ce? Cum? De ce? PEGAS Sisteme de Management;

– Organismul de certificare – simplu controlor sau partener pentru imbunatatirea sistemelor de management? TUV Rheinland Romania;

– Managementul de mediu – modalitati de reducere a impactului asupra mediului inconjurator
Agentia pentru Protectia Mediului Neamt.

Pentru mai multe informatii:

Nicu Tomuletiu – PR Manager

Telefon: 0265 30 69 40

Mobil: 0729 49 90 18.

Sursa: Redactie Finantare.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.