In 2007, ANIMMC va derula 13 programe finantate de la Bugetul de Stat

Agentia Nationala pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii si Cooperatie va derula, si in cursul anului 2007, 13 programe de sustinere financiara si pregatirea antreprenoriala a reprezentantilor sectorului intreprinderilor mici si mijlocii, precum si a microintreprinderilor. Aceste programe sunt finantate de la Bugetul de Stat, in prezent, specialistii ANIMMC fiind in faza de definitivare a procedurilor lor de implementare.

Acestea sunt:

– Programul national multianual pe perioada 2005-2008 pentru dezvoltarea culturii antreprenorial in randul femeilor manager din sectorul IMM, care are alocat un buget de 700.000 RON.

Printre obiectivele acestui program se afla stimularea auto-angajarii si cresterea numarului de femei antreprenor in cadrul comunitatii de afaceri. De asemenea, prin acest program se are in vedere imbunatatirea performantelor economice ale intreprinderilor existente conduse de femei, prin cresterea gradului de pregatire a personalului acestora, dar si schimburi de experienta intre femei de afaceri si stabilirea unor legaturi parteneriale.

– Programul national multianual pe perioada 2005-2009 pentru sustinerea accesului microintreprinderilor si a intreprinderilor mici ia servicii de instruire si consultanta, care beneficiaza de un buget de 1.200.000 RON.

Obiectivele principale ale acestui program urmaresc dezvoltarea aptitudinilor antreprenoriale bazate pe cunoasterea si gestionarea optima a resurselor, in vederea adaptarii rapide la rigorile determinate de globalizarea pietelor si integrarea Romaniei in UE, imbunatatirea performantelor economice si tehnice ale IMM-urilor, prin cresterea gradului de pregatire a personalului acestora si utilizarea serviciilor specializate de instruire si consultanta, dar si promovarea investitiilor in productie si servicii prin cresterea potentialului de accesare a surselor de finantare.

– Programul national multianual pe perioada 2006-2009 de sprijinire a IMM in dezvoltarea exportului, care va dispune de un buget de 8.000.000 RON.

Principalele obiective ale acestui program se refera la promovarea produselor si serviciilor intreprinderilor mici si mijlocii pe pietele externe, stimularea comunicarii si a parteneriatului in afaceri si pregatirea intreprinzatorilor in domeniul tehnicilor de promovare a exportului.

– Programul de dezvoltare si modernizare a activitatilor de comercializare a produselor si serviciilor de piata, care dispune de un buget de 6.000.000 RON, pentru un numar de 400 de beneficiari.

Obiectivele vizeaza sprijinirea operatorilor economici, persoane juridice si/sau persoane fizice si asociatii familiale autorizate, prin facilitarea accesului la achizitionarea de masini, utilaje, instalatii de lucru, mijloaci moderne de evidenta a gestiunii si promovarea activitatii, cu scopul imbunatatirii performantelor economice si tehnice, urmarind adaptarea la cerintele determinate de aderarea la UE prin cresterea nivelului de competitivitate, sporirea protectiei consumatorilor si securitatii alimentare.

– Programul pentru organizarea Targului Intreprinderilor Mici si Mijlocii TIMM 2007, pentru care s-a alocat un buget de 1.200.000 RON. Prin acest program se intentioneaza sa se realizeze o promovare mai eficienta a spiritului antreprenorial, stimularea dezvoltarii afacerilor si ocuparii fortei de munca in domeniul IMM. De asemenea, se doreste si facilitarea contactelor dintre potentialii intreprinzatori/intreprinderile mici si mijlocii si agentii economici/institutiile publice sau private care ofera servicii pentru sectorul IMM in scopul cresterii numarului intreprinzatorilor de succes si imbunatatirii performantelor economice si tehnice ale IMM, precum si stimularea si sustinerea IMM inovative.

– Programul national multianual pe perioada 2006-2009 pentru sustinerea mestesugurilor si artizanatului, cu un buget de 1.500.000 RON. Astfel, prin acest program se are in vedere stimularea practicarii mestesugurilor si a meseriilor tipice micii industrii, care presupun un grad important de prelucrare manuala ca mijloc important de realizare a unor servicii si produse obtinute apeland la tehnologii simple si avand o componenta de prelucrare manuala semnificativa, in special utilizand tehnologii traditionale.

– Programul pentru sprijinirea dezvoltarii intreprinderilor mici si mijlocii prin fonduri in limita sumelor platite pentru profitul brut reinvestit, cu buget in valoare de 9.600.000 RON. Programul urmareste cresterea competitivitatii si capitalizarea IMM-urilor, realizandu-se astfel o mai buna consolidare a capitalului autohton si a competitiei la care vor fi supuse aceste societati pe piata unica, odata cu intrarea Romaniei in UE.

– Programul pentru organizarea Targului National Cooperatist – TINCOOP 2007, buget 700.000 RON.

Principalul obiectiv al acestui program este facilitarea contactelor intre societatile cooperative si mediul de afaceri prin imbunatatirea accesului acestora la informatii de piata si la valorificarea optima a acestor informatii.

– Programul national multianual pe perioada 2006 -2009 de sustinere a investitiilor realizate de catre intreprinderi nou-infiintate si microintreprinderi, precum si a investitiilor de modemizare/retehnologizare a intreprinderilor mici si mijlocii, care are un buget de 40.000.000 RON.

– Programul pentru dezvoltarea abilitatilor antreprenoriale in randul tinerilor si facilitarea accesului acestora la finantare – START 2007, cu un buget stabilit la 1.350.000 RON. Cu ajutorul acestui program se are in vedere dezvoltarea aptitudinilor antreprenoriale bazate pe cunoasterea si gestionarea optima a resurselor, in vederea adaptarii rapide la rigorile determinate de globalizarea pietelor si integrarea Romaniei in UE, precum si sprijinirea demararii si dezvoltarii firmelor nou – infiintate (start-up-uri) prin facilitarea accesului acestora la finantare.

– Programul privind cresterea competitivitatii IMM-urilor prin implementarea si certificarea sistemelor calitatii – Crearea Centrului Roman al Calitatii, cu un buget de 1.200.000 RON. Prin acest intrument de finantare se urmareste informarea, indrumarea si sustinerea intreprinderilor mijlocii in scopul de a patrunde, concura si consolida pozitia pe piata interna europeana, dar si pentru a cunoaste si aplica standardele de management in domeniul calitatii.

– Programul national multianual pe perioada 2002-2009 de infiintare si dezvoltare de incubatoare tehnologice si de afaceri, cu un buget de 1.700.000 RON. Astfel, se urmareste dezvoltarea sectorului IMM din Romania prin crearea unor noi locuri de munca in zonele vizate.

– Programul UNCTAO EMPRETEC Romania pentru sprijinirea dezvoltarii IMM, bugetat cu 360.000 RON.

Sursa: Redactie Finantare.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top