4,5 miliarde de euro fonduri nerambursabile in perioada 2007-2013

Incepand din iunie 2007, Romania va putea primi de la Comisia Europeana (CE) peste un miliard de euro din cele 4,5 miliarde cat reprezinta finantarea nerambursabila pentru proiectele prioritare cuprinse in Programul operational sectorial mediu (POS Mediu), a precizat recent ministrul mediului si gospodaririi apelor, Sulfina Barbu.

„POS Mediu a fost trimis la CE, care a dat deja scrisoarea de acceptanta, aprobarea finala urmand a fi data in perioada mai-iunie. Ministerul Mediului are deja un portofoliu de peste 50 de proiecte prin care vom putea atrage peste un miliard de euro” a declarat ministrul mediului.

In perioada 2007-2013, prin POS Mediu, Romania va putea finanta proiecte in valoare totala de 5,5 miliarde de euro, din care 4,5 miliarde fonduri nerambursabile si un miliard co-finantare de la guvernul roman. Conform Sulfinei Barbu, cei mai multi bani vor veni pentru programe de infrastructura si management al apei, 2,7 miliarde euro, 882 milioane euro pentru gestionarea deseurilor, 229 milioane euro pentru termoficarea oraselor, 171 milioane euro pentru managementul naturii, 270 milioane de euro pentru dezvoltarea si reabilitarea infrastructurii zonei costiere.

Sursa: Camera de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top