Actionarii au aprobat fuziunea HVB Tiriac cu UniCredit

Actionarii HVB Tiriac si UniCredit Romania au aprobat, pe 9 martie, fuziunea celor doua banci, care se va finaliza pe 1 iunie.

Totodata, actionarii Bancii Comerciale HVB Tiriac SA si cei ai UniCredit Romania SA au aprobat toate punctele de pe ordinea de zi in legatura cu fuziunea celor doua institutii, inclusiv chestiunea numelui si a siglei bancii care va rezulta in urma fuziunii, bilanturile de fuziune si obiectivele noii entitati financiare.

UniCredit Tiriac Bank, noua institutie bancara rezultata in urma fuziunii, va avea ca administratori pe Corneliu Dan Pascariu, Rasvan Radu, Ranieri de Marchis, Marco Cravario, Elena Goitini, Armin Huber, Friederike Kotz, Andreas Gschwenter, Melih Mengu, Johann Strobl, Ioan Tiriac, Ileana-Anca Ioan si Peter Koob.

Structura actionariatului bancii rezultate in urma fuziunii va fi compusa din Bank Austria Creditanstalt (BA-CA), cu 44,88% din actiuni, UniCredito Italiano, cu 10,219%, Redrum – 20,17% si Vesanio, cu 20,22% din capital. Restul actionarilor vor detine fiecare participatii de sub 1%.

Sursa: Bank News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.