Magda Tepoi ramane cu sechestru pe casa

Magistratii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie au respins cererea formulata de Magda Tepoi, prin care aceasta a cerut ridicarea sechestrului asigurator pus pe casa.

Judecatorii au acordat un nou termen cand la instanta se va prezenta un alt expert, care va trasa directiile pe care le va urma noua expertiza si va constata daca prima expertiza a fost efectuata in mod corect.

Magda Tepoi a fost data in judecata de Ministerul Integrarii Europene (MIE), fiind suspectata de folosirea unor fonduri in alte scopuri decit cele stabilite. In calitate de presedinte al Camerei de Comert a Regiunii 1 Nord-Est si responsabila pentru implementarea Proiectului “Dezvoltarea resurselor umane in contextul restructurarii industriale”, din cadrul Programului “PHARE 2000”, finantat de Comunitatea Europeana, Tepoi a fost acuzata ca a prezentat documente cu continut incomplet si inexact in scopul obtinerii de fonduri europene.

La proiect au participat si trei tari membre ale Uniunii Europene, si anume Anglia, Italia si Belgia. In luna iunie a anului 2003 au fost semnalate suspiciuni de frauda in legatura cu modul defectuos de gestionare a fondului primit. Ca urmare a acestor sesizari, s-a efectuat o expertiza pentru a verifica daca cei 88.000 de euro alocati pentru plata salariilor aferente activitatilor desfasurate de persoanele care au participat la implementarea proiectului au ajuns la destinatia corecta si daca s-au depasit sumele prevazute de bugetul Proiectului MIE.

In urma constatarii unor nereguli, ofiterul de politie judiciara a impus sechestrul pe cele doua imobile ale familiei Tepoi si asupra terenurilor de peste 1.000 de metri patrati. Desi decizia a fost atacabila, Magda Tepoi nu a facut contestatie.

Sursa: Ziua de Iasi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.