MAPDR lanseaza licitatia pentru proiecte de cercetare agricola

Consiliul pentru Implementarea Schemei Competitive de Granturi (CISCG) a aprobat lansarea primei licitatii de proiecte finantate prin Schema Competitiva de Granturi (SCG). Schema Competitiva de Granturi este implementata in cadrul proiectului Modernizarea Sistemului de Informare si Cunoastere in Agricultura (MAKIS), subcomponenta Sprijin Acordat Cercetarii Agricole, si beneficiaza de 8 milioane de euro pentru finantarea de proiecte de cercetare aplicativa in agricultura.

Aprobarea lansarii primei licitatii de proiecte s-a facut in concordanta cu prioritatile tematice stabilite in cadrul SCG si anume: produse ecologice si traditionale, crearea asociatiilor de producatori si/sau utilizatori, siguranta alimentelor si marketingul si managementul fermelor.

“Avem posibilitatea sa finantam proiecte ale caror valori pot atinge suma de 250.000 euro pe grant acordat. Sunt sigur ca aceasta finantare va avea un efect pozitiv asupra directiilor tematice de cercetare stabilite prin SCG”, a declarat ministrul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale, Dan Motreanu.

Suma totala alocata in cadrul unei licitatii va fi stabilita in functie de calitatea propunerilor de proiect primite de la potentialii beneficiari. Totodata, s-a stabilit ca selectia notelor conceptuale si a propunerilor de proiecte sa fie realizata in urma unei analize pertinente de catre evaluatori independenti, in conformitate cu criteriile din Manualul Operational al SCG.

Data limita de depunere a notelor conceptuale este 30 aprilie 2007.

Sursa: Redactie Finantare.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.