Iasi: Bani pentru centrul social din Galata

In zona Galata va fi construit un Centru social-educativ pentru persoane cu dizabilitati. Proiectul Consiliului Judetean ar urma sa beneficieze de o finantare europeana nerambursabila. “Am fost anuntati ca vom primi finantarea cu fonduri structurale nerambursabile. Acum aprobam cofinantarea de la bugetul judetean”, a declarat Sebastian Tataru, purtatorul de cuvant al Consiliului Judetean.

Astfel, in termen de sase luni, Consiliul Judetean trebuie sa prezinte proiectul tehnic pentru demararea procedurilor necesare inceperii lucrarilor. Cofinantarea asigurata de Consiliul Judetean se ridica la peste 170.000 lei, banii urmand a fi cheltuiti pentru realizarea tuturor documentatiilor necesare demararii lucrarilor. Suma va fi alocata Centrului pentru persoanele cu dizabilitati printr-o rectificare de buget.

Banii vor fi luati de la un alt proiect derulat cu fonduri nerambursabile, reabilitarea de drumuri interjudetene Iasi – Botosani, la care fondurile alocate in acest an sunt mai mari decat cele care pot fi efectiv cheltuite. Valoarea intregului proiect este de aproximativ un milion de euro.

Sursa: Ziarul de Iasi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.