Fiul lui Puwak trebuie sa inapoieze 30.000 de euro din fonduri europene

Mihai Puwak, fiul fostului ministru al integrarii europene Hildegard Puwak, trebuie sa plateasca Agentiei Nationale pentru Programe Comunitare in Domeniul Educatiei si Formarii Profesionale suma de 30.000 de euro.

Curtea de Apel Bucuresti a respins ca nefondat apelul declarat de fiul fostului ministru, impotriva unei decizii similare date de Tribunalul Bucuresti. Mihai Puwak trebuie sa inapoieze personal banii, dupa ce societatea care a fost chemata in judecata sa plateasca pretentiile, la care a fost asociat – SC MGH Super SRL -, a fost dizolvata.

Acest proces este pe rolul instantelor de judecata de peste doi ani de zile si a fost inceput de Centrul National pentru Programul de Formare Profesionala “Leonardo Da Vinci”, care a subventionat cu 30.000 de euro MGH Super pentru un proiect privind “Formarea profesionala a muncitorilor in domeniul restaurarii in constructii”, la care trebuiau sa participe 15 persoane. Reclamanta a constatat ca MGH Super nu a respectat clauzele contractuale stabilite, sesizand o neconcordanta intre perioada efectiva de stagiu si perioada contractata pentru un numar de sapte stagiari, nerespectarea acestor obligatii fiind intarita de unele declaratii false sau incomplete. In replica, MGH Super a sustinut ca din cei 15 cursanti, trei au incheiat stagiul mai devreme din cauza unor probleme de sanatate, ce pot fi dovedite prin acte medicale, si ca prin contract nu este stipulata raspunderea materiala in cazul in care acesta nu este respectat.

Mihai Puwak este urmarit penal de procurorii DNA. El este invinuit de infractiuni impotriva intereselor financiare ale Comunitatilor Europene. Acest dosar a fost redeschis in urma cu un an de DNA, dupa ce PNA considera ca familia Puwak a folosit corect 150.000 de euro din fondurile europene. in momentul in care fiul si sotul lui Hildegard Puwak au accesat fondurile europene, aceasta ocupa fotoliul ministerial. PNA a verificat daca informatiile, conform carora familia fostului ministru ar fi folosit in interes personal cei 150.000 de euro, in cadrul programului “Leonardo Da Vinci”, sunt veridice. Numai ca au decis neinceperea urmaririi penale. Imediat dupa instalarea lui Daniel Morar in functia de sef al DNA, s-a decis redeschiderea mai multor dosare, printre care si acesta.

Sursa: Adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.