Autoritatile belgiene dezvaluie numele eurofunctionarilor corupti

Desi OLAF a refuzat sa dezvaluie numele celor trei arestati in scandalul “Frauda la UE” sub motivul protejarii drepturilor celor aflati sub investigatia in curs, autoritatile belgiene au facut-o.

Scandalul este urias, chiar daca numele celor trei nu sunt de prima marime in institutiile UE: Giancarlo Ciotti, oficial al Comisiei Europene, in varsta de 46 de ani; Sergio Tricarico, de 39 de ani, asistent al unui eurodeputat; Angelo Troiano, de 60 de ani, agent imobiliar si om de afaceri. Europarlamentarul care devine, fara voie, implicat in ancheta, din cauza asistentului sau, este Giovanni Rivera, care nu este atasat niciunui grup politic in interiorul Parlamentului European. Birourile perchezitionate apartin nu cladirii centrale Berlaymont a Comisiei, ci cladirii RELEX, unde functioneaza oficialii Directiei generale de Relatii Externe.

Alte amanunte dezvaluite au fost ca cercetarile procurorilor dureaza de 13 ani, iar suspiciunile de mituire a celor trei arestati provin din tranzactiile de securizare si cumparare de echipamente pentru sediile Delegatiilor Comisiei Europene in Tirana (Albania) si New Delhi (India).

“Corriere della Sera” afirma ca informatiile secrete au fost trimise la OLAF in 2004 de catre o companie de constructii din Finlanda, care participase la o licitatie in New Delhi si careia i se ceruse o spaga de 345.000 de euro pentru a fi declarata castigatoare. Altfel spus, Comisia Europeana a fost cea care, prin OLAF, a declansat investigatia principala. Bugetul delegatiilor Comisiei Europene este de 56 milioane de euro. Jurnalistii germani de la Stern afirma ca oficialul Comisiei Europene nu numai ca a cerut si primit mita, dar a dorit si ca propria-i casa sa fie renovata de catre compania declarata in final castigatoare.

Sursa: Adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.