Iasul, la un pas de podium la numarul de proiecte SAPARD

Judetul ocupa insa un loc modest in clasamentul pe tara realizat in functie de raportul dintre valoarea proiectelor si numarul locuitorilor.

Iasul se afla pe locul 4 in tara la numarul de proiecte SAPARD accesate si pe locul 3 in functie de valoarea totala a acestora. Cele mai multe proiecte SAPARD au fost realizate in judetele Constanta, unde au fost aprobate 283 de proiecte cu o valoare ce depaseste 205 milioane lei, Suceava, unde au fost accesate 272 de proiecte cu o valoare de aproximativ 336 milioane lei, Timis, cu 227 de proiecte in valoare de 260,7 milioane lei si Iasi, cu 207 de proiecte in valoare de 244,5 milioane lei.

Iasul nu se mai afla insa in top, atunci cand este vorba de raportarea la numarul de locuitori a valorii si numarului de proiecte realizate, statistica in care primele locuri le ocupa judetele Constanta, Tulcea, Calarasi, Alba si Harghita. Aproximativ aceleasi judete ocupa primele locuri la suma totala a fondurilor accesate raportata la numarul de locuitori. Printr-un calcul teoretic, unui locuitor din Alba i-a revenit 538 lei, unuia din Ialomita 488 lei, iar unui sucevean 480 lei, in timp ce in judetul Iasi suma care i-ar reveni unui locuitor este de 298 lei. La nivel national, sunt finatate prin intermediul fondurilor europene pentru agricultura 5.867 de proiecte, cu o valoare totala de peste 6 miliarde de lei.

Sursa: Ziarul de Iasi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.