BCR impreuna cu BCR Securities acorda un imprumut obligatar Municipiului Slobozia

Banca Comerciala Romana (BCR) si BCR Securities vor acorda Primariei Municipiului Slobozia un imprumut obligatar in valoare de 50 milioane de lei (RON).

Imprumutul este structurat ca mecanism financiar integrat, format din obligatiuni municipale, prefinantate prin linie de credit de tip “bridge loan” (credit punte).

Emisiunea de obligatiuni va fi cu dobanda variabila al carei calcul se va baza pe media ratelor interbancare BUBID si BUBOR la 6 luni. Linia de credit tip “Bridge Loan” se acorda, in lei, pe o perioada de 3 ani cu o dobanda variabila legata de BUBOR la 6 luni. Dupa aceasta perioada se va realiza si emisiunea de obligatiuni tot in lei iar in momentul in care Romania va adopta oficial moneda Euro, dobanda variabila va fi in functie de EURIBOR la 6 luni. Mecanismul financiar integrat a fost structurat de VMB Partners SA.

Grupul Banca Comerciala Romana este liderul de necontestat pe piata romaneasca a obligatiunilor municipale, cu un total al emisiunilor intermediate de aproape 85 milioane RON, ceea ce reprezinta aproximativ 70% din totalul pietei obligatiunilor din Romania.

Sursa: Redactie Finantare.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.