Egnatia Leasing si-a triplat in primul trimestru valoarea bunurilor finantate

Egnatia Leasing IFN a finantat, in primul trimestru, bunuri de 43 milioane de euro, triplu fata de aceeasi perioada a anului 2006, pe fondul unei cereri ridicate pe segmentul echipamentelor de constructii, a declarat directorul general al firmei, Haralambie Stanciu.

Compania, divizie a Egnatia Bank, a incheiat in primele trei luni ale anului aproximativ 1.100 de contracte, care au totalizat 51,5 milioane de euro, in crestere de la 15 milioane de euro in perioada similara a anului trecut. Valoarea contractelor include, pe langa valoarea bunurilor finantate, dobanzile si comisioanele.

Compania vizeaza pentru acest an sa depaseasca valoarea de 120 de milioane de euro pentru bunurile finantate, in timp ce valoarea contractelor noi, estimate la circa 4.000, ar putea ajunge la 150-160 de milioane de euro.

Volumul total al pietei romanesti de leasing fost estimat pentru anul trecut la circa 2,5 miliarde euro, in functie de valoarea bunurilor finantate. Prognozele pentru acest an ale firmelor de profil indica o crestere de 15-20%.

Sursa: The Money Channel

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.