29,4 milioane euro pentru IMM-uri, epuizate din prima zi de depunere a cererilor

ANIMMC a primit, marti, in prima zi de depunere a dosarelor, la cele opt oficii teritoriale si la sediul Agentiei, peste 3.220 de cereri de finantare.

Bugetul total al primelor sase programe operationale este de 29,4 milioane de lei, numarul maxim de beneficiari fiind de circa 1.400.

Dintre cele peste 3.220 de cereri, circa 1.069 au vizat programul de sustinere a dezvoltarii si modernizarii activitatii de comert. Pentru acest program, bugetul alocat in acest an este de sase milioane de lei, numarul maxim de proiecte care ar putea beneficia de finantare nerambursabila de la bugetul de stat este de 120.

Un alt proiect care a atras interesul intreprinzatorilor este cel de implementare si certificare a sistemelor de calitate, pentru care au fost depuse 721 de cereri, in conditiile in care numarul maxim de beneficiari este de 80. Bugetul alocat pentru acest an programului este de 1,2 milioane de lei.

Pentru sustinerea activitatii de export, cu un buget de opt milioane de lei, au fost depuse 753 de cereri de finantare, de 2,3 ori mai mult decat numarul maxim de beneficiari.

Programul pentru sustinerea mestesugurilor a atras doar 78 de cereri, cu doar trei proiecte mai mult decat numarul maxim de beneficiari.

Pentru programul de sprijinire a dezvoltarii IMM-urilor prin fonduri in limita sumelor platite pentru profitul reinvestit au fost depuse 65 de cereri, numarul maxim de beneficiari fiind de 96. Bugetul pentru acest proiect este de 9,6 milioane de lei.

Depunerea proiectelor in Bucuresti s-a finalizat in jurul orei 14.30, iar in provincie au fost oficii unde ultimele proiecte au fost depuse la ora 12.00, programul de primire a cererilor fiind deschis pana la ora 15.30. Cele mai multe cereri au fost depuse la Bucuresti, circa 560.

Desi la prima ora de depunere a dosarelor la Bucuresti intreprinzatorii s-au imbrancit pentru a depune printre primii cererile de finantare, presedintele ANIMMC a afirmat, la sfarsitul programului, ca nu au fost incidente. Termenul limita de depunere a cererilor de finantare este nelimitat, in limita fondurilor disponibile, criteriul de admitere a dosarelor fiind “primul venit, primul servit”.

Sursa: Agentia Mediafax

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.