Banca Mondiala nu mai da bani pentru ecologizarea exploatarii miniere Calimani

Banca Mondiala a retras finantarea proiectului de ecologizare a exploatarii miniere Calimani.

Afirmatia apartine comisarului de mediu Anca Ionce, care a declarat ca motivul nu a fost facut public. “Am fost anuntati doar ca nu mai sustin financiar acest proiect, Ministerul Economiei si Finantelor, prin Conversin Bucuresti, urmand a demara procedura de licitatie pentru desemnarea executantului”, a spus dna Ionce, adaugand ca banii, respectiv 60 de milioane de lei, vor fi asigurati de la bugetul de stat.

Obiectivele principale ale proiectului constau in stabilizarea sterilului si dirijarea apelor astfel incat materialul din halde, cariera si iazul de decantare sa nu mai fie antrenat in cursurile de apa. Se are in vedere si mentinerea iazului de decantare in conditii de siguranta.

Exploatare miniera Calimani este cunoscuta pentru activitatea de extragere a zacamintului de sulf si de preparare a sulfului tehnic, desfasurata in perioada 1970-1997. Desi aceasta a fost sistata inca din 1997, problemele de mediu persista, urmare directa a nerealizarii lucrarilor de reconstructie ecologica.

Sursa: Evenimentul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.