Primaria Aninoasa a facut credit pentru a scapa de faliment

Primaria orasului Aninoasa s-a imprumutat cu 30 de miliarde de lei vechi pentru a scapa de datoriile pe care le avea catre mai multi furnizori de servicii publice.

Imprumutul a fost aprobat la ultima sedinta de consiliu a acestei luni si este garantat cu un procent de 20% din bugetul local. Primaria Aninoasa intrase in procedura de executare silita dupa ce mai multe firme care au efectuat lucrari comunitare s-au adresat instantei in incercarea de a recupera o serie de datorii a caror valoare se ridica la 26 de miliarde de lei.

“Aceasta a fost singura solutie agreata de consilieri pentru a iesi din impas. Datoriile sunt foarte mari si ne obligau sa nu mai putem investi niciun leu. Nu puteam decat sa ne platim datoriile. Riscam sa ramanem si fara sumele din bugetul local de pe acest an daca eram executati”, a declarat Ilie Botgros, edilul orasului Aninoasa.

Pe langa plata datoriilor, autoritatile locale doresc ca o parte din banii imprumutati sa fie folositi pentru continuarea lucrarilor la magistrala de gaz metan si imbunatatirea sistemului de termoficare din oras.

Sursa: Administratie.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.