Primarii comunelor din Regiunea Nord-Est, pe picior de greva daca nu primesc sprijin pentru accesarea fonduri structurale

Edilii din judetele Neamt, Suceava, Iasi, Bacau, Botosani si Vaslui ameninta ca vor declansa o greva in administratia publica locala, in cazul in care nu vor primi sprijin de la autoritatile centrale pentru a putea accesa fonduri structurale.

Primarii au semnat, la sedinta Asociatiei Comunelor din Romania, desfasurata la sfarsitul saptamanii trecute la Lacu Rosu, un apel catre clasa politica din Romania prin care solicita indreptarea atentiei catre problemele din mediul rural.

“Am cheltuit bani, am efectuat studii de fezabilitate, am platit consultanta si stam cu dosarele in sertare pentru ca nu se da, de la nivel central, startul finantarii proiectelor cu fonduri europene. Alesii nostri, ma refer la cei de sus, nu au pe masa de lucru agenda cetateanului de rand, ci doar a propriilor interese”, ne-a declarat Alexandru Dragan, primarul comunei nemtene Tasca si secretarul Asociatiei Comunelor din Romania, Regiunea Nord-Est.

Edilii localitatilor din Moldova cred ca atragerea de fonduri externe ar fi posibila daca primariile si-ar putea angaja specialisti. Alesii s-au plans ca nu reusesc sa angajeze oameni capabili sa intocmeasca proiecte viabile pentru perioada 2007-2013, unul din motive fiind salarizarea foarte mica din acest sector.

Sursa: Evenimentul Zilei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.