Proiect de 170 milioane de euro pentru facilitarea transportului pe Dunare

Romania si Bulgaria vor gestiona un proiect cu o valoare de 170 de milioane de euro, finantat de Uniunea Europeana, pentru asigurarea unei adancimi a Dunarii de cel putin 2,5 metri pe toata durata anului, cu scopul facilitarii transportului de nave.

Pentru sectorul comun romano-ungar al Dunarii, UE a alocat 170 milioane de euro, din care 80 milioane de euro vor reveni Romaniei, iar diferenta de 90 milioane de euro Bulgariei. Constructiile hidrotehnice vor incepe la finele anului 2008 si vor fi finalizate in 2011″, a declarat seful directiei Infrastructura Transport Naval din Ministerul Transporturilor, Alexandru Cucu.

Ministerul Transporturilor a prezentat autoritatilor de la Bruxelles un proiect prin care solicita 25 de milioane de euro pentru reabilitarea si extinderea infrastructurii din porturile navale, cu scopul facilitarii investitiilor private in diverse tipuri de terminale.

Alt proiect al Ministerul Transporturilor transmis autoritatilor europene urmareste extinderea unui dig de protectie a portului Constanta.

Sursa: Agentia Mediafax

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.