Bani din Fondul de Mediu pentru tehnologiile curate

Intreprinzatorii si administratorii de organizatii nonguvernamentale care doresc sa investeasca in protectia mediului sunt invitati sa participe cu proiecte la o noua sesiune de finantare cu aceasta destinatie. Sesiunea, organizata de Administratia Fondului de Mediu, se va desfasura in perioada 1-31 mai 2007.

Pot fi eligibile 15 categorii de proiecte de mediu, pentru autoritati publice locale, operatori economici, organizatii nonguvernamentale si unitati de invatamânt, potrivit oficialilor AFM.

Proiectele eligibile pentru sesiunea din luna mai vizeaza: prevenirea poluarii, reducerea impactului asupra atmosferei, apei si solului, reducerea nivelurilor de zgomot, utilizarea de tehnologii curate, gestionarea deseurilor, inclusiv a celor periculoase, protectia resurselor de apa, statiile de tratare si statiile de epurare pentru comunitati locale.

Se mai pot finanta proiecte pentru gospodarirea integrata a zonei costiere, conservarea biodiversitatii, administrarea ariilor naturale protejate, educatia si constientizarea publicului privind protectia mediului, cresterea productiei de energie din surse regenerabile, reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera, reconstructia ecologica si gospodarirea durabila a padurilor, impadurirea terenurilor degradate situate in zonele deficitare in paduri, inchiderea iazurilor de decantare din sectorul minier sau lucrari destinate prevenirii, inlaturarii si/sau diminuarii efectelor produse de fenomenele meteorologice periculoase.

Sursa: Adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.