Judetul Brasov este in pericol de a pierde fonduri europene

Presedintele Consiliului Judetean Brasov, Aristotel Cancescu, a declarat ca, in masura in care, pana la data de 21 mai, Compania “Apa” Brasov nu se transforma in operator regional, exista pericolul pierderii unor fonduri structurale nerambursabile in valoare de 111 milioane de euro necesare pentru investitii in dezvoltarea infrastructurii in sectorul apa potabila si ape uzate pentru judetul Brasov.

Suma reprezinta cea mai mare finantare in domeniu, dupa Statia de epurare de la Glina de langa Bucuresti care a primit 250 de milioane de euro.

Cancescu a prezentat ziaristilor si scrisoarea trimisa in aceasta saptamana de ministrul Mediului si Dezvoltarii Durabile, Attila Korodi, Consiliului Judetean, Primariei Brasov si primariilor din alte 12 localitati brasovene prin care sunt avertizati ca, in cazul in care, pana in data de 21 mai nu vor lua masuri concrete in vederea crearii operatorului regional, “precizam ca sunteti direct responsabili atat pentru pierderea asistentei tehnice pentru pregatirea proiectului de investitii in valoare de 1 milion de euro, cat si pentru efectele negative pe care pierderea finantarii nerambursabile le va avea asupra populatiei judetului Brasov”.

Vicepresedintele Consiliului Judetean din partea PD, Marian Rasaliu, a declarat ca se ocupa personal de aceasta problema si ca exista garantia ca fondurile nu vor fi pierdute. “Primaria Brasov a primit situatia economico-financiara a Companiei Apa aflata in subordinea Consiliului Judetean, care va fi analizata. Apoi se va studia oportunitatea asocierii administratiei locale cu administratia judeteana in acest proiect. Primaria nu a spus niciodata ca se opune acestei asocieri”, a precizat Marian Rasaliu.

Cancescu a facut apel la consilierii judeteni si la cei locali sa voteze in sedintele de saptamana viitoare acest important proiect pentru judetul Brasov. Dupa modernizarile facute in municipiul Brasov de Compania “Apa” cu un imprumut de la BERD, Brasovul se afla pe locul 20 in tara in ceea ce priveste pretul apei potabile si pe locul 10 la canalizare, a mai precizat Aristotel Cancescu.

Sursa: Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.