Cautam vinovati in cazul banilor pentru dezvoltare rurala

Fondurile europene pentru dezvoltare rurala au intrat si in atentia ministrului Transporturilor. Desi Ludovic Orban nu are nicio competenta in acest domeniu, infaptuirea cadrului legal necesar accesarii banilor destinati dezvoltarii rurale fiind atributul exclusiv al ministrului Agriculturii, ministrul Transporturilor nu s-a putut abtine sa nu-si dea cu parerea.

Romania nu a pierdut fondurile care i-au fost alocate de UE intrucat banii nu trebuie cheltuiti doar in anul 2007, a spus Orban. El a explicat ca UE aplica regula n plus 3 pentru fondurile structurale, adica banii alocati pentru anul 2007 vor putea fi cheltuiti si in urmatorii trei ani.

Problema este ca Romania trebuie sa recupereze cat mai repede diferentele fata de societatea occidentala, iar intarzierea accesarii fondurilor, din vina exclusiva a autoritatilor, nu incurajeaza acest lucru.

El a incercat sa dea vina pe trei fosti ministri, care in opinia lui au intarziat absorbtia fondurilor pentru dezvoltare rurala.

Ceea ce nu pare a cunoaste Ludovic Orban este ca cei care trebuiau sa elaboreze PNDR sunt specialistii Ministerului Agriculturii, iar cei trei nominalizati de el au condus ministerele Integrarii, Mediului si Transporturilor. Cu toate incercarile lui Orban, lucrurile sunt clare: vina este in ograda liberalilor pentru ca ei au condus Ministerul Agriculturii incepand cu anul 2005.

Sursa: Cotidianul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.