Voluntarii Citi le impartasesc liceenilor din experienta bancara

Aproximativ 1500 de elevi din 40 de licee bucurestene urmeaza cursurile de pregatire in domeniul bancar oferite in cadrul programului “Bancile si sistemul bancar” organizat de Junior Achievement si sprijinit de Citi. Cursurile sunt predate de profesori, dar si de 8 voluntari Citi, care le impartasesc direct elevilor din cunostintele si experienta lor. Citi Foundation sustine proiectul printr-o bursa de 24.000 USD.

Programul a debutat in luna mai si va fi dezvoltat pana la finalul acestui an. Astazi, 31 mai, proiectul include o simulare simultana pe computer, la care vor participa 12 elevi si 4 profesionisti din Citi, intr-o competitie inedita de management bancar – programul pe care se va face simularea este parte integranta a proiectului educational sponsorizat de Citi Foundation.

“Bancile si sistemul bancar” le ofera elevilor informatii despre sistemul si serviciile bancare, de la modul de functionare al bancilor, la diferentele dintre o banca de investitii si o banca comerciala; explica instrumentele si serviciile bancare, tipurile de conturi, tipurile de credite, carduri de debit si credit, sistemele de plati.Anul acesta, programul, aflat in faza pilot, se va implementa numai in Bucuresti, urmand ca in anii urmatori sa fi extins la nivel national.

In afara de programul “Bancile si sistemul bancar”, Citi sprijina activ si alte proiecte ale Junior Achievement in Romania, cum ar fi “Banii si bugetul” sau scoala de vara “Economics for Leaders” – dedicata atat profesorilor cat si studentilor, in total un numar de peste 3000 de elevi fiind pregatiti cu sprijinul Citi.

Sursa: Redactie Finantare.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.