88,3 milioane de euro in infrastructura gradinitelor

Guvernul a aprobat raportul negocierii acordului cadru de imprumut dintre Romania si Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei, in valoare de 66,8 milioane euro, destinat finantarii proiectului “Reforma educatiei timpurii in Romania”.

Guvernul va aloca la randul sau, in bugetul Ministerului Educatiei, Cercetarii si Tineretului, suma de 21,5 milioane euro.

Suma totala, 88, 3 milioane de euro, va fi folosita pentru reabilitarea si dezvoltarea infrastructurii gradinitelor, dezvoltarea resurselor umane si profesionale, dezvoltarea capacitatii sistemului educatiei timpurii de a asigura servicii de calitate si intarirea capacitatii manageriale a proiectului.

Proiectul “Reforma educatiei timpurii in Romania” se intinde pana in 2011 si are drept obiectiv asigurarea accesului la un invatamant prescolar de calitate prin cresterea accesului in invatamantul prescolar (copii intre 3 si 6/7 ani), imbunatatirea calitatii educatiei timpurii a copilului si imbunatatirea eficientei sistemului de educatie timpurie.

Sursa: Redactie Finantare.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.