Credite noi pentru IMM-uri de la ING Bank

Eximbank si ING Bank Romania au demarat o colaborare pentru sustinerea dezvoltarii intreprinderilor mici si mijlocii (IMM), in baza caruia Eximbank va compensa partial dobanda pentru clientii IMM ai ING Bank Romania.

Acordul permite IMM-urilor contractarea de imprumuturi in lei, de la ING Bank, cu dobanzi mai scazute. Eximbank va oferi scrisori de garantie prin care se obliga sa achite catre ING Bank Romania pana la 80% din valoarea creditului nerambursat de clientul sau.

Proiectele vizate sunt cele pentru cresterea competitivitatii si retehnologizarea IMM-urilor in acord cu standardele europene.

ING Bank Romania ofera IMM-urilor credite pentru cofinantarea si prefinantarea proiectelor eligibile care implica fonduri structurale. Banca asigura totodata consultanta privind structura optima de finantare.

Prin intermediul produselor Eximbank, IMM-urile romanesti au posibilitatea sa concureze pe pietele externe cu sanse egale si sa poata beneficia de aceleasi mecanisme de sustinere pe care le ofera institutiile similare din celelalte tari membre ale Uniunii Europene.

ING Bank Romania se asteapta sa atraga in acest an inca 2.000 de clienti firme mici si mijlocii (IMM), ca urmare a investitiilor realizate si a acordului semnat cu Eximbank, care compenseaza partial dobanda si ofera garantii pentru credite.

Banca mizeaza de altfel pe clientela sa formata din firme mici si mijlocii si are un program de dezvoltare pe acest segment.

ING Bank Romania vrea sa ajunga la o cota de piata de 8-10% in 2008 – 2009, pe care considera ca a atins-o deja din perspectiva numarul de clienti. Dupa ce va aplica proiectele pe care le are pe segmentul IMM-urilor, banca estimeaza ca va ajunge la aceasta cota de piata.

Sursa: NewsIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.