Finantare pentru reabilitarea drumurilor nationale

Guvernul a aprobat, printr-un proiect de lege Contractul de finantare, semnat la 22 decembre 2006, intre Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania si Banca Europeana de Investitii, pentru reabilitarea drumurilor nationale, etapa a V-a, in valoare de 450 milioane de euro.

Vor fi reabilitati 1.100 km de drumuri nationale iar costul total al proiectului este de 987 milioane de euro. Din aceasta suma, imprumutul de la Banca Europeana de Investitii este de 450 milioane euro, in timp ce contributia Guvernului Romaniei este de 537 milioane de euro. La acest cost se adauga taxele aferente si TVA care vor fi suportate din bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor.

Vor fi reabilitate urmatoarele sectiuni de drum national: Arad – Oradea, Oradea – Satu Mare, Livada – Halmeu, Dej – Baia Mare, Satu Mare – Baia Mare, Baia Mare – Sighetul Marmatiei, Sighetul Marmatiei – Moisei, Moisei – Iacobeni, Zalau – Rastoci, Reghin – Saratel, Targu Mures – Reghin, Reghin Toplita, Toplita – Chirchis.

Imprumutul contractat cu Banca Europeana de investitii, in valoare de 450 milioane euro, va fi alocat in 24 de transe, pana in anul 2010, fiecare transa avand o valoare echivalenta de cel putin 10 milioane de euro, si maximum 40 de milioane de euro. Imprumutul este acordat pe o perioada de 20 de ani, din care 5 ani de gratie.

Sursa: Guvernul Romaniei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.