Bani europeni secati din prostie

Desi retelele de aductiune de apa potabila din comunele Andrieseni si Bivolari au fost realizate cu fonduri SAPARD si s-au cheltuit 2 milioane Euro, furnizorul, SC Apa Grup SA din Botosani, a lasat taranii fara apa. Taranii nu mai au apa de doua saptamani. Furnizorul a anuntat ca incepand cu data de 15 iulie va sista definitiv serviciile in comunele Andrieseni si Bivolari. In plin Comandament national de combatere a secetei, sefii Prefecturii Iasi si ai Consiliului Judetean nu stiau de aceasta problema.

In unele zone ale judetului Iasi seceta nu poate fi combatuta nici macar cu ajutorul retelelor de aductiune realizate prin fonduri europene, respectiv prin programul SAPARD, deoarece nu sunt functionale. Din vina societatii comerciale Apa Grup SA din Botosani, un numar de 8.500 de tarani din comunele iesene Andrieseni si Bivolari au ramas fara apa potabila, chiar daca reteaua de aductiune de apa a fost realizata prin programul SAPARD iar lucrarile au costat 2 milioane Euro. De doua saptamani, satenii din cele doua comune stau fara apa, deoarece pompele de la statiile comunale s-au defectat iar reprezentantilor SC Apa Grup SA nu le pasa.

Niciun reprezentant al acestei societati comerciale nu s-a deplasat in comuna pentru a gasi o rezolvare la problemele tehnice reclamate. Mai mult decat atat, tupeul conducerii SC Apa Grup SA a ajuns pana acolo incat au anuntat ca nu vor mai furniza niciodata apa potabila in cele doua comune.

Atitudinea conducerii SC Apa Grup SA este ciudata si chiar revoltatoare, avand in vedere ca aductiunile de apa au fost realizate in baza unor studii de fezabilitate sprijinite de niste proiecte tehnice. Adica SC Apa Grup SA trebuia sa faca foarte bine calculele in urma cu trei ani, cand au fost realizate aductiunile de apa pentru a furniza date exacte in legatura cu posibilitatea tehnica de a presta servicii in cele doua comune din judetul Iasi.

Mai mult, desi taranii mor de sete, directorul de la SC Apa Grup SA spune ca in cele doua comune se furnizeaza apa, dar cu portia fiind furnizate zilnic 300 – 400 metri cubi.

Sursa: Ziua de Iasi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top