Legea investitiilor pune pe butuci absorbtia fondurilor europene

Romania ar putea avea de suferit pe viitor din cauza ca Guvernul nu a finalizat nici pana in prezent Legea investitiilor, fapt care atrage dupa sine lipsa absorbtiei fondurilor structurale in sectorul privat, a declarat directorul Diviziei de Taxe al KPMG Romania, Raymond Breden.

“Au trecut 12 luni de la data aderarii si guvernantii nu au finalizat inca Legea investitiilor. Romania nu este departe de un scandal, deoarece niciun eurocent din fondurile structurale ale Uniunii Europene destinate Romaniei nu au fost absorbite in proiecte ale sectorului privat in care nu s-au implicat institutiile publice” , a spus Breden, care este si director in cadrul Camerei de Comert Britanica-Romana (CCBR).

Cele mai mari obstacole pe care le intalnesc investitorii straini cand incearca sa faca afaceri in Romania sunt lipsa autostrazilor si problemele din piata fortei de munca. Reprezentantul KPMG nu considera ca sistemul romanesc este fundamental diferit de sistemele celorlalte tari europene, iar Codul Fiscal este, de asemenea, asemanator.

Sursa: Realitatea Romaneasca

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.