Cum va schimba criza creditelor arhitectura sistemului bancar

sistem bancar, credite, criza

S & P spune ca previziunile pentru economia globala se inrautatesc si ca schimbarile rezultate din evenimentele recente vor duce la o reconsiderare a credibilitatii institutiilor de imprumut.

“In ciuda interventiei guvernamentale fara precedent care a cautat sa faca ordine pe piata bancara si sa stabilizeze capitalul, in viziunea noastra va fi un puternic impact in economia reala transpus in reducerea semnificativa a finantarii, in scaderea pretului valorilor mobiliare si imobiliare si cresterea cazurilor de delicventa bancara”, se arata in raport.

Rezultatul va fi o crestere a presiunii pentru reglementarea mai stricta a bancilor, reducerea numarului de jucatori din piata prin achizitia institutiilor slabite de cele mai putin afectate de criza, aparitia unor organisme internatinale de supraveghere a sistemului, reconsiderarea fundamentala a modelului “originate to distribute”, adaptarea la o volatilitate crescuta.

“Consideram ca nivelul pierderilor in randul bancilor va fi mult mai mare. Desi guvernele au demonstrat ca sunt dornice sa acorde un suport aproape nelimitat, nemaintalnit pana acum, este foarte probabil ca in viitor bancile sa se confrunte cu grave probleme de lichiditate. In final se vor regandi modelele tuturor institutiilor financiare de pe pietele mature si vor fi reconsiderati toti factorii, inclusiv suportul guvernamental si marjele de profit“, spune Tanya Azarchs, analist al S & P.

Sursa: Banknews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.