Primariile rurale din Timis nu stiu sa faca proiecte eligibile

Primarii timiseni din zonele rurale nu stiu sa faca proiecte eligibile pentru a atrage fonduri structurale europene, fapt pentru care seful administratiei judetene va infiinta o comisie care sa lucreze cu edilii.

Constantin Ostaficiuc, presedintele Consiliului Judetean Timis, a precizat ca primarii din comunele judetului fie nu fac proiecte deloc, fie sunt foarte slabe, fara sanse de finantare. “Am intalnit situatii foarte neplacute, unde se pot cheltui bani publici pe proiecte fara sanse, lucru pe care nu-l putem accepta”, a afirmat Ostaficiuc.

La randul sau, Sorin Maxim, directorul Agentiei de Dezvoltare Regionala (ADR) Vest, a informat ca situatia nu este chiar atat de dramatica, deoarece, intr-un clasament national, din cele 88 de proiecte mari care se afla pe prima lista de optiune pentru fondurile structurale, 22 apartin Regiunii de Vest. El recunoaste, insa, ca zona rurala sufera mai mult din punct de vedere al competentelor si al sanselor de a avea acces la fondurile structurale.

Seful administratiei judetene a anuntat ca se va apela la specialisti sau firme de consultanta pentru a pune ordine in ideile primarilor sau pentru a le da idei menite sa atraga bani europeni pentru ridicarea standardelor de viata ale fiecarei localitati, potrivit problemelor specifice acestora. Fondurile structurale post aderare sunt destinate, in special, proiectelor din agricultura si de infrastructura rurala, realizarii de retele de apa, canalizare si drumuri, dotari de care comunele timisene duc lipsa.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.