Aproape 20 miliarde euro pentru programele de finantare

Pentru a reducere diferentelor socio-economice intre Romania si celelalte tari din Uniunea Europeana vor fi organizate cursuri pentru promovarea si dezvoltarea regiunilor care au intarzieri in dezvoltare, prin furnizarea de infrastructura de baza si incurajarea investitiilor in activitati economice productive.

In Sala Mare a Prefecturii Iasi a fost organizata sedinta pentru distributia fondurilor structurale si de coeziune pentru perioada 2007 – 2013. Unul din obiectivele principale pe care trebuie sa le asigure aceste fonduri este reducerea diferentelor socio-economice intre Romania si celelalte tari din Uniunea Europeana.

Conform consultantilor greci, prin aceste cursuri se urmareste promovarea si dezvoltarea regiunilor care au intarzieri in dezvoltare, prin furnizarea de infrastructura de baza si incurajarea investitiilor in activitati economice productive prin generarea unei cresteri suplimentare de 15-20 la suta a Produsului Intern Brut (PIB) pana in 2013. Consultantii greci au instruit un numar total de 600 de persoane, care se vor ocupa de realizarea de proiecte cat mai viabile, impartiti pe sapte centre de circa 80, 90 de oameni, obiectivul final care se doreste a fi atins fiind absorbirea in totalitate a fondurilor oferite de Uniunea Europeana.

Consultantii s-au aratat optimisti, sustinand ca Romania se misca totusi repede, existand un potential deosebit, insa municipiul Iasi si zonele limitrofe au nevoie mare de asistenta pentru a putea accede la proiectele finantate de Uniunea Europeana.

Sursa: Ziua de Iasi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.