S-au lansat Granturile SEE pentru conservarea si revitalizarea patrimoniului cultural si natural

Patrimoniu_SEE_logo.jpg

Patrimoniu_SEE_logoMinisterul Culturii, in calitatea de Operator al Programului PA16/RO12 Conservarea si revitalizarea patrimoniului cultural si natural, a anuntat deschiderea sesiunii de depunere a cererilor de finantare pentru proiectele mari si pentru schema de granturi mici.

Sesiunea se va incheia in data de 7 aprilie 2014 pentru proiectele mari, respectiv 25 aprilie 2014 pentru schema de granturi mici.

Sprijinul financiar nerambursabil are o valoare totala de 16.470.588 euro (85% este acordat de statele donatoare – Norvegia, Islanda si Liechtenstein, iar 15% reprezinta cofinantarea asigurata de la bugetul national) si este destinat proiectelor care au ca obiect protejarea, restaurarea, conservarea si facilitarea accesului publicului la patrimoniul cultural si natural romanesc.

Valoarea asistentei financiare nerambursabile aferenta proiectelor mari este de 9.821.004 euro, iar cea aferenta schemei de granturi mici este de 1.176.470 euro.

Solicitantii eligibili sunt institutiile publice, ONG-urile din domeniul patrimoniului cultural sau al minoritatilor etnice, cultele si asociatiile religioase legal recunoscute, precum si institutiile de invatamant superior sau de cercetare.

Activitatile ce vor fi finantate in cadrul proiectelor vizeaza punerea in valoare a patrimoniului cultural si natural, amenajarea zonelor de protectie a obiectivelor de patrimoniu, precum si crearea infrastructurii pentru digitizarea resurselor culturale.

Programul doreste sa sustina activitati de conservare si promovare a patrimoniului imaterial al comunitatilor etnice si culturale, inclusiv a populatiei rome.

Puteti gasi aici Ghidul Solicitantului si alte documente utile potentialilor solicitanti.

Sursa: EEAgrants.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.