Transporturile vor primi 23% din bugetul total al instrumentelor structurale

Romania va primi bani din fondurile europene pentru modernizarea si dezvoltarea sistemului de transport, in scopul asigurarii deplasarii rapide, eficiente si in conditii de siguranta a persoanelor si bunurilor, atat in tara, cat si in Europa.

Vineri, 13 iulie 2007, la sediul Ministerului Transporturilor a avut loc conferinta de presa cu tema “POS-T a fost aprobat de Comisia Europeana”, sustinuta de domnul Ludovic Orban, ministrul transporturilor impreuna cu Septimiu Buzasu, Secretar de Sta, Liliana Barna Director General, Autoritatea de Management pentru POS-T si Mihai Grecu Director General CNADNR.

Programului Operational Sectorial de Transport ii este alocata cea mai mare parte a fondurilor structurale si de coeziune acordate Romaniei de Uniunea Europeana. Astfel, circa 23% din bugetul total al instrumentelor structurale vor fi utilizati pentru modernizarea si dezvoltarea sistemului de transport, in scopul asigurarii deplasarii rapide, eficiente si in conditii de siguranta a persoanelor si bunurilor, atat in tara, cat si in Europa. In acelasi timp, POS-T are in vedere si cresterea calitatii serviciilor, astfel incat utilizatorii infrastructurii de transport sa beneficieze de conditii de siguranta si confort deosebite, de calitate europeana.

In circa doua saptamani va fi elaborat caietul de sarcini pentru licitatia de concesionare a serviciilor de cooperare si intretinere a autostrazii A2, Bucuresti-Constanta.

Sursa: Ministerul Transportului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.