Orasul Panciu are pregatite 20 de proiecte de finantare

Pentru rezolvarea principalelor probleme cu care se confrunta municipalitatea din Panciu au fost realizate 20 de proiecte pentru obtinerea finantarii prin intermediul fondurilor structurale UE.

Primarul orasului vrancean Panciu, Ion Petre, sustine ca municipalitatea a elaborat 20 de proiecte importante in scopul obtinerii de finantare prin intermediul fondurilor structurale ale Uniunii Europene, in perioada de programare 2007-2013.

Este vorba de proiecte care raspund principalelor probleme cu care se confrunta municipalitatea din Panciu si implicit locuitorii acestui oras, de la modernizarea infrastructurii locale pana la refacerea unor cladiri de importanta vitala.
Proiectul “Panciu Eco-Logic” prevedet extinderea, reabilitarea si modernizarea infrastructurii de apa si canalizare in oras, pasii avuti in vedere fiind:

– constructia / modernizarea surselor de apa in vederea potabilizarii;

– constructia / reabilitarea statiilor de tratare a apei potabile;

– extinderea retelelor de distributie a apei potabile si a sistemelor de canalizare;

– reabilitarea / extinderea / construirea retelelor de distributie a apei potabile;

– constructia / reabilitarea statiilor de epurare a apelor uzate.

Alte doua proiecte importante pentru viitorul imediat al localitatii vrancene pentru care se doreste atragerea de finantare europeana sunt cele care prevad reabilitarea si modernizarea strazilor din oras, respectiv realizarea soselei de centura a orasului Panciu. Pentru primul proiect sunt considerate prioritare imbunatatirea infrastructurii de transport regionale si locale, dar si asigurarea acesului in zonele rurare limitrofe. Aparitia soselei de centura este privita ca un pas important pentru dezvoltarea retelei de transport la nivel regional.

Proiecte de mare amploare sunt cele ce privesc reabilitarea retelelor exterioare si contorizarea apei, racordarea centralelor termice containerizate la reteaua de gaze naturale pentru producerea de energie termica in oras si reabilitarea termica a cladirilor multietajate, in acest ultim caz fiind luate in calcul posibilitati de co-finantare prin Programul Guvernamental sau de finantare completa din surse proprii, in urma obtinerii unor imprumuturi pe termen lung.

Printre proiectele prioritare ale municipalitatii se numara cele privind modernizarea Spitalului Strategic Zonal al orasului Panciu – sectia de urgenta si ambulatoriile, realizarea unui centrul de asistenta socio-medicala pentru persoanele de varsta a III-a si construirea unui centru de protejare a populatiei in situatii de urgenta si dotarea cu mijloace de interventie in caz de calamitati naturale.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.