Companiile indiene sunt tot mai interesate de investitii in Romania

Eximbank India in parteneriat cu Eximbank Romania va finanta comertul romano-indian, investitiile indiene si operatiunile comune pe terte piete, scopul principal fiind de a stimula dezvoltarea comertului.

Prezenta celor doua banci este foarte importanta pentru economia tarilor noastre avand in vedere rolul lor de a stimula dezvoltarea comertului, deci, implicit, cresterea economica. CCIB isi concentreaza eforturile cu precadere pe promovarea IMM-urilor, sector care are, de fapt, si cea mai mare nevoie de ajutor, actionand, printre altele, pentru combaterea coruptiei si a crimei organizate, inclusiv a criminalitatii financiare si pentru reducerea birocratiei.

Avand in vedere interesul tot mai mare al companiilor indiene pentru valorificarea oportunitatilor oferite de Romania, ca membra a Uniunii Europene, Eximbank India a anuntat intregul sprijin pentru afacerile bilaterale. In acest sens, banca organizeaza periodic la Mumbai intalniri de prezentare a oportunitatilor de afaceri din Romania, cu participarea consulului Romaniei.

Companiile indiene doresc sa faca achizitii, cum ar fi investitia de 30 milioane USD, la Cluj-Napoca si proiecte greenfield, cum ar fi o noua investitie in productia de anvelope, avand in vedere ca Romania ramane competitiva sub aspectul costurilor, comparativ cu celelalte state membre UE. Alte oportunitati sunt identificate in sectorul IT, productia de medicamente generice si biotehnologii. Firmele indiene importa otel si produse siderurgice, masini-unelte si bunuri de investitii, dar volumul acestora ar putea creste semnificativ pe baza suportului acordat de Eximbank India.

Nu au fost stabilite limite de creditare. Se poate incepe de la 10 milioane USD, pentru a ajunge apoi la 20 milioane USD si mai mult, pana la orice suma.

India, al carei PIB s-a majorat in ultimii 4 ani cu peste 8%, din care comertul reprezenta 30% in 2004, pentru a ajunge la 48% catre finele lui 2007, este un partener comercial redutabil.

Pe de alta parte, colaborarea buna dintre CCIB si Eximbank Romania, precum si relatiile existente intre cele doua banci constituie premise favorabile pentru sustinerea demersurilor oamenilor de afaceri din cele doua tari.

Sursa: Camera de Comert si Industrie a Romaniei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.