Primaria Piatra Neamt este partenera in Programul “GreenLight”

Datorita implicarii in proiectul “GreenLight”, Primaria Piatra Neamt va imbunatati iluminatul existent in proportie de cel putin 50%.

Ca urmare a rezultatelor deosebite obtinute de catre Primaria Piatra Neamt in modernizarea iluminatului, institutia a fost acceptata ca partener oficial al proiectului “GreenLight”.

“GreenLight” este un program european voluntar, in care organizatiile publice si private se obliga sa imbunatateasca iluminatul existent si sa proiecteze noi instalatii, adoptand masuri de eficienta energetica atunci cand costul masurilor este recuperabil prin valoarea economiilor de energie realizate si calitatea iluminatului este mentinuta sau imbunatatita.

In calitatea sa de partener, Primaria municipiului Piatra Neamt s-a angajat sa imbunatateasca cel putin 50% din spatiile proprii existente sau inchiriate prin contracte pe termen lung (5 ani sau mai mult) cu cele mai bune tehnologii de iluminat.

Printre masurile care trebuie luate se numara inlocuirea lampilor cu fosfor din generatia anterioara cu cele din ultima generatie, adaugarea senzorilor de prezenta si de lumina si orice alta masura capabila sa reduca energia in iluminat.

Avantajul inscrierii in acest program este dat de faptul ca de lucrarile de modernizare ale iluminatului se vor ocupa firme dispuse sa isi acopere cheltuielile din economiile care vor fi realizate de catre municipiul Piatra Neamt in urma acestor investitii.

Accelerarea implementarii unui iluminat eficient in cladirile comerciale si cele publice va juca un rol important in atingerea obiectivului de reducere a cantitatii de dioxid de carbon si in acelasi timp va contribui la reducerea importului de energie, oferind oportunitati de afacere pentru industria Uniunii Europene si imbunatatirea conditiilor de munca.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.