200.000 euro pentru cadrele didactice din mediul rural

Organizatiile non-profit sau orientate spre profit pot accesa granturi de maximum 65.000 euro dintr-un buget de 200.000 de euro alocat pentru Iasi in vederea formarii cadrelor didactice din mediul rural. Data limita a depunerii cererilor de finantare este de 15 octombrie 2007.

Cei interesati de a implementa proiecte in ceea ce priveste formarea personalului didactic din invatamantul preuniversitar din mediul rural pot accesa mai multe granturi dintr-un buget total de 1,8 milioane Euro. Banii sunt dintr-o finantare a Uniunii Europene prin programul Phare 2005 – 2006.

Astfel, de pe data de 2 iulie 2007, Uniunea Europeana si Guvernul Romaniei au lansat doua scheme de grant in vederea pregatirii la standarde ridicate a profesorilor din mediul rural, dar si a managerilor scolilor din acest spatiu. Prin programul Phare 2005, in valoare de un milion Euro, sunt prevazute doua loturi de finantare.

Primul lot, in valoare de 240 mii Euro, este destinat in exclusivitate pentru proiectele care urmaresc sa perfectioneze managerii iar al doilea lot, tot din grantul Phare 2005, in valoare de 760 mii Euro, este repartizat doar pentru cadrele didactice din mediul rural. De acest grant, Phare 2005, impartit in doua loturi, vor dispune organizatiile din 9 judete.

Prin al doilea grant, Phare 2006, in valoare de 800 mii Euro este prins si Iasul. In acest sens, pentru Iasi sunt repartizati 200 mii de Euro, cea mai mare suma alocata dintre cele 7 judete care vor beneficia de acest program.

Indiferent de care program este vorba, valoarea maxima de finantare este de 65.000 Euro iar cea minima de 35.000 Euro. Din valoarea totala a proiectului propus de o organizatie, finantarea din aceste fonduri este de 75 la suta, restul fiind cota celui declarat eligibil pentru a implementa proiectul propus.

Prin aceste granturi, se estimeaza ca un numar de 3.600 de cadre didactice si manageri sa beneficieze de respectivele servicii din aproximativ 175 de licee selectate la nivelul intregii tari. Numarul finantarilor nerambursabile este estimat la 45. Organizatiile trebuie sa indeplineasca mai multe conditii pentru a intra in cursa obtinerii finantarilor.

Sursa: , Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.